.

Turbolu aracımı nasıl kullanmalıyım

Turbolu aracımı nasıl kullanmalıyım;
  
Aracı çalıştırdığınız da en az 1 dakika bekleyin bu turbonuzun iyice yağlanmasını sağlar ve milin zarar görmesini engeller ve aracınızı stop edeceğiniz zaman rölenti de 1 dakika bekletin sonra stop edin çünkü siz stop ettiğinizde turbo dönmeye devam edicek ve yağlamayı motor durunca kesicektir turbo basıncının düşmesini bekleyin bu 1 dakika sürer.

Düzenli yağ bakımı yaptırın, binek araçlarda en geç 10 bin kilometre de bir motor yağı yağ filtresi hava filtresi değişimi yapılmalıdır. 

Özellikle dizel araçlarda 3 bin devirin üstünde aracı zorlamayın çünkü dizel araçlar tamamen turbo gücüne bağlı çalışır turbo ne kadar yüksek basınçlarda kalırsa zarar görme ihtimali o kadar yüksektir.

Turbo bakımı için genel olarak konuya bakışımız turboda sorun olana kadar devam şeklindedir. Oysa turbo egzoz gazını içine alıp yeniden basınçlı bir şekilde motora gönderen bir parçadır. Turbo çalışma sıcaklığı 900 °C ısılara kadar çıkan bir parçadır. Eger siz de aracınızla çıktığınız uzun yollarda aracınıza yüklenmeyi seviniyorsanız gaz tepkimesi almak adına gaz pedalına ara ara yükleniyorsanız yolda kalmamak adına yolculuk öncesi turbonuza mini bakım yaptırmanızı öneririz. Zira yaglar ve yakıt  külleri DPF tıkatıdığı gibi turbonun açılıp kapanan kelebeklerini de tıkayabilirler. Bu Sorunu yaşamamak adına yolculuk öncesi turbo bakımını ihmal etmemenizi öneririz. Turbo bakımı mantık olarak turbo temizliğidir. Turbonuzun ömrünü uzatır beklenmedik arıza yaşamanızı önlediği gibi büyük masraf açıcak arızaların tesbiti ve çözümü için ön teşhiz işlemidir. 

Turbo Bakımı Yaptırmalı mıyım? 
Aracınızın turbo bakımını yaptırırsanız ileride yaşayacağınız maliyetli sorunların önüne geçmiş olursunuz turbonuzun bozulmasını beklemeyin turbo bakımı yapılmadığı taktirde zamana ve kilometreye bağlı olarak ıslık sesi sorunu çekiş düşüklüğü duman atma veya emme kapağında yağlanma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz turbo bakımı düşük maliyetli bir işlemdir bu nedenle gerekli bakımları tedbir amaçlı önceden yaptırmanızı öneririz. Turbo bakımı hakkında detaylı bilgi için hemen bizimle iletişime geçin.

Turbo Bakımı,Turbo Arıza ışığı yakaması,turbo sorunları,turbo performansım düştü,turbo arızaları,turbo çekmiyor,turbo tamiri,turbocu,turbo Servisi,turbo tamircileri,turbo fiyatları,turbo tamir fiyatları


2020-09-22 / Dr Turbo Servisi

call-banner

Merak ettikleriniz için destek olalım :