.

Turbo Siyah Duman Çözümü

Egzoz  Siyah -kara duman atımı turbolu araçlarda yaşanılan ve kullanıcıyı çok rahatsız eden bir sorundur. Dizel araç kullanıcılarının çoğu egzozdan çıkan siyah duman nedeniyle TüvTürk egzoz muayenesinden geçemeyeceğini düşünür. Bu sorunun. nedeni Enjeksiyon hataları veya yetersiz hava beslemeis olabilmektedir. Turbolu. araçlarsa turbonun çalışma prensibine göre turbo intercollerdan aldığı soğuk havayı motora tekrar verir. Düşük hava emilimi ile yanma gerçekleşmediğinden tam olarak yanmayan dizel yakıt kara duman olarak egzozdan atılır. Siyah duman atan araçların çoğunun performansından düşme yaşanmaktadır. Bu sorunla birlikte araç arıza ışıklarını da yakmaktadır. Bu nedenle ilk olarak turbonuzun hava hortumlarıyla hava filtresini kontrol etmelisiniz. bu yolların bağlantı sekmanlarının çıkmış olması turbo hortumunu delinmiş olması siyah dumana ve performans kaybına yol açar. 

İlk tavsiyemizin ardından orjinal hava filtresi kaliteli hava filtresi kullanmanızı öneririz.  Aracınızda yazılım var mı bunu sorarrız. Çünkü yazılım atılan araçlarda çoğu zaman hava akışmetresi emme gücü olarak da değerlendirilmez alabiieceği hava miktarı yazılımsal olarak artırılırken hava emiş miktarının maksimum emişi için iyileştirilme yapılmaz. Hortumlar genişletilmez mesela. 

İkinci tavsiyemiz turbonun pervane kontrolüdür . Pervanesinin itiş özelliğini yitirmiş veya tam olarak kelebeleklerin açılıp kapanmadığı turbolar da bu soruna yol açar. Turbo kurumu bazen turbonun tam olarak çalışmasını engelleyecek tortular. bırakır. Bu nedenle turbonuzun sökülerek temizliğinin yapılması gereklidir. 

Turbo  Doktoru olarak aracınızın siyah duman atma problemlerini çözüyoruz. 


2020-09-18 / Dr Turbo

call-banner

Merak ettikleriniz için destek olalım :